Bij het samengaan van de kernen tot de nieuwe gemeente West Betuwe werd vastgesteld dat alleen de kernen van Lingewaal de service boden van het gratis gebruik van hondenpoepzakjes. Helaas werd aanvullend besloten om met die dienst te stoppen in de loop van 2021.

Gelukkig kon de stadsraad met hulp van onze gebiedsmakelaar nog voor 1 jaar een budget lospeuteren, dat er als volgt uitziet:
Het ten laste van het Leefbaarheidsbudget 2021 verzorgen dat de dispensers voor de hondenpoepzakjes worden bijgevuld in het jaar 2022. Het betreft dan alleen de dispensers voor plastic poepzakjes.
In december heeft de stadsraad het totale budget besteed aan het kopen een zending poepzakjes.  Met zeventien dispensers in Asperen hebben we een systeem nodig dat regelmatig bijvullen garandeert.
Deze activiteit vraagt in de uitvoering om het vinden van vrijwilligers. De oproep via facebook in januari zorgde voor spontane aanmeldingen, waarna we in februari zijn gestart met het team.

De dispensers zullen met regelmaat worden gevuld tot de voorraad helemaal op is. En dan is het einde verhaal. Dan blijft de verantwoordelijkheid over van iedere hondenbezitter om zelf de poep op te ruimen. Dat betekent dus ook zelf voor poepzakjes zorgen.