Het is groeizaam weer; bloemen en grassen schieten omhoog. Het onkruid helaas ook. De gemeente maait een paar keer per jaar en je kunt een melding doen bij de AVRI om onkruid weg te laten halen. De allersnelste optie om de openbare ruimte van Asperen weer strak en netjes te krijgen? Door (samen met stadsgenoten) zelf de handen uit de mouwen steken! Dit is gelukkig helemaal geen zware opgave: je kunt hiervoor een elektrische bosmaaier lenen bij de Stadsraad.

De Stadsraad heeft de elektrische bosmaaier gekocht van een leefbaarheidsbudget. De maaier is beschikbaar voor iedereen, maar alleen te gebruiken voor de openbare ruimte en dus niet op privé terrein.

 Je krijgt van ons veiligheidsinstructies en we geven je alles wat nodig is om de klus veilig uit te voeren: denk aan veiligheidsbroek, helm en gehoorbeschermers. Ook een grasmes en onkruidborstel zijn aanwezig. Daarnaast sturen we je een checklist en een bruikleenovereenkomst.

Help jij Asperen weer onkruidvrij te maken? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar info@stadsraad-asperen.nl. Vermeld direct welk deel van ons mooie stadje je aan wil pakken. Stuur het liefst een foto mee, zodat we een inschatting kunnen maken of je de klus het beste met draad, grasmes of staalborstel kunt uitvoeren. Hopelijk tot snel!