De Stadsraad Asperen heeft een nieuwe campagne ontwikkeld om het bewustzijn over Snus te vergroten, een populaire vorm van tabakpoeder of nicotine in een soort theezakje. 

Snus is een onopvallende manier om nicotine tot je te nemen. Het wordt meestal onder de bovenlip geplaatst, waar de nicotine door het mondslijmvlies kan worden opgenomen in het lichaam. Er zijn twee soorten snus: met tabak (gestoomd of gedroogd en fijngemalen) en zonder tabak, beide bevatten nicotine. Sommige snuszakjes bevatten geen nicotine, maar een ander middel zoals cafeïne of CBD-olie.
Recent onderzoek van de NOS heeft aangetoond dat het gebruik van Snus onder minderjarigen toeneemt. Onder 38.000 minderjarige volgers op Instagram en TikTok werd gevraagd naar gebruik van Snus. Een kwart gaf aan dat ze Snus wel eens gebruikt hadden of nog steeds doen. De Stadsraad Asperen vindt dit zorgelijk en heeft daarom deze campagne ontwikkeld.

De campagne van de Stadsraad Asperen is gericht op het vergroten van de kennis over Snus en de gevaren ervan. Het doel is om minderjarigen te ontmoedigen om Snus te gebruiken. De campagne omvat verschillende acties, waaronder een flyer, posters op scholen en andere openbare plaatsen en berichten op social media.

We willen de jongeren van Asperen en omstreken waarschuwen voor de gevaren van Snus. Het gebruik van Snus is erg verslavend en kan leiden tot bijvoorbeeld maagklachten en tandbederf, maar ook ernstige gezondheidsproblemen, zoals kanker en hart- en vaatziekten. We hopen dat deze campagne zal bijdragen aan het verminderen van het gebruik van Snus onder minderjarigen.
De Stadsraad Asperen roept ouders en verzorgers op om met hun kinderen in gesprek te gaan over de gevaren van Snus. Daarnaast worden scholen en andere organisaties uitgenodigd om de campagne te ondersteunen en te verspreiden.

Voor meer informatie over de campagne, kunt u contact opnemen met de Stadsraad Asperen via communicatie@stadsraad-asperen.nl of download de flyer.

Stoppen met snus?
Help je kind hier dan bij en maak goede afspraken met elkaar. Wijs je kind op de jongerenwebsite IkStopNu. Hier vinden ze tips om hen te ondersteunen bij een stoppoging, bijvoorbeeld apps die zij kunnen gebruiken. Ook kunnen ze gratis bellen met medewerkers van de Stoplijn op telefoonnummer 0800 – 1995.